omroepersTelenet heeft in het kader van zijn Vollenbak Vooruit campagne een leuk initiatief genomen. Het heeft een samenwerking met YouTube opgezet. Vier tv-omroep(st)ers uit de jaren ‘80 (Luc Appermont, Paul Codde, Alexandra Potvin en Rachel Frederix) nemen Vlaanderen gedurende twee weken mee terug in de tijd en kondigen net als toen filmpjes aan op YouTube. U moet gewoon gaan kijken hoe Rachel Frederix kwistig omspringt met hiphoptermen.

Om stil te staan bij de evolutie van het tv-kijken tijdens de afgelopen decennia, krijgen tal van bestaande filmpjes een aangepaste aankondiging. Wie bijvoorbeeld Rihanna als zoekterm gebruikt, ziet Luc Appermont BadgalRiri (de Instagram naam van Rihanna) aankondigen. In totaal kregen 65 filmpjes een jaren ’80 sausje, waaronder filmpjes van onder andere Adele, Dimitri Vegas, David Bowie, de Kampioenen, Urban Hip Hop, The Voice Van Vlaanderen en Funny Cats.

Rachel Frederix, VRT-omroepster van 1974 tot 1989: “Wij presenteerden alles live en dus bleven we tot het laatste programma was afgelopen, soms wel tot 2 uur ‘s nachts. We wilden immers nog goedenacht wensen aan de kijkers. We schreven en typten al onze teksten zelf en leerden ze uit ons hoofd, want er was geen autocue. Ik herinner me nog dat het Moederdag was en dat ik het liedje dat mijn dochter voor me zong toen spontaan ook voor de kijkers heb gezongen, speciaal voor alle moeders die keken. Daar heb ik enorm veel reacties op gehad.

Deze actie met iconische omroep(st)ers is een samenwerking tussen Telenet en YouTube en kadert binnen de Vollenbak Vooruit campagne van Telenet. Met deze campagne katapulteert Telenet heel Vlaanderen nu al enkele maanden terug naar de tijd van analoog en offline. Zowel Telenet als YouTube hebben een voortrekkersrol in de digitale vooruitgang in Vlaanderen gespeeld:  Telenet als motor achter digitale technologie en digitaal tv-kijken, YouTube als belangrijkste online videoplatform. Telenet-klanten die thuis zelf een grappig of vertederend filmpje hebben liggen, maken bovendien kans op een hoogstpersoonlijke aankondiging van Rachel Frederix zoals dat alleen in de eighties kon.