Telenet zendt nieuwe VTM-reeks als eerste uit

Foto VTM.

Foto VTM.

Telenet gaat de nieuwe VTM-serie Amigo’s de komende zes maanden exclusief uitzenden via Play van Telenet. Vanaf 2 november zijn alle 10 afleveringen meteen beschikbaar in Play.

Het is de eerste keer dat Telenet een serie van een lokale zender aankoopt om alle afleveringen tegelijk en exclusief via zijn Play-pakket ter beschikking te stellen, nog vóór deze te bekijken zijn op lineaire televisie. Dit past in de strategie van Telenet om te investeren in goede fictie en deze zo snel mogelijk aan zijn klanten aan te bieden. Verschillende grote Amerikaanse series worden al in Play More uitgezonden tegelijkertijd met hun Amerikaanse première. Waar mogelijk biedt Telenet ook alle afleveringen tegelijkertijd aan, zodat de kijker zelf kan beslissen wanneer en hoe veel afleveringen hij bekijkt. Dit principe wordt nu doorgetrokken voor Vlaamse series.

Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing: “Straffe Vlaamse films en series worden altijd erg gesmaakt door onze klanten. Naast investeringen in lokale producties, willen we dan ook kijken naar innovatieve modellen om deze content zo snel mogelijk naar de klant te brengen. Die bepaalt immers steeds meer zelf wanneer hij wat bekijkt. Daarom investeren we in nieuwe kijkmogelijkheden. Door nu de rechten van Amigo’s voor het premium window te verwerven, kunnen we de reeks in première exclusief aan onze Play klanten aanbieden. Door ook op deze manier te investeren in kwaliteitsvolle Vlaamse producties creëren we niet enkel een opportuniteit voor Telenet, maar ook voor de sector en het Vlaamse medialandschap.”

De aankoop van de serie werd gefinancierd vanuit STAP, het fonds waarmee Telenet over 4 jaar 30 miljoen euro in lokale series en films investeert. Al meer dan 30 films, waaronder Het Vonnis, Marina, d’Ardennen, Black en de twee films van FC De Kampioenen kwamen tot stand dankzij de financiële steun van Telenet.

Amigo’s vertelt in tien afleveringen het verhaal van vijf ex-gedetineerden die in de gevangenis een pact hebben gesloten. Ze beginnen samen een restaurant en willen vanaf nu op een eerlijke manier de kost verdienen. Maar ze ontdekken al gauw dat het rechte pad bezaaid ligt met hindernissen en dat hun verleden hen blijft achtervolgen. Amigo’s brengt een combinatie van misdaad, humor en drama.

De rollen van de amigo’s worden vertolkt door Jurgen Delnaet (Marsman, Aanrijding in Moscou), Johny Voners (De Collega’s, F.C. De Kampioenen), Wouter Hendrickx (Cordon, De Helaasheid der Dingen), Matthieu Sys (In Vlaamse Velden, Vriendinnen) en Sahin Avci (Voor wat hoort wat).