MECHELEN – Telenet wordt alleen eigenaar van De Vijver Media NV, het bedrijf boven productiehuis Woestijnvis, SBS en televisiezenders Vier, Vijf en Zes. Mediahuis NV en ondernemers Wouter Vandehaute en Erik Watté verkopen hun aandelen aan het telecombedrijf.

Aandeelhouders Mediahuis NV en Wouter Vandenhaute en Erik Watté (Waterman & Waterman NV) verkopen hun belang van respectievelijk 30 en 20 procent aan Telenet. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt. 

Als eigenaar van drie zenders en een productiehuis wil Telenet nog meer en sneller kunnen inspelen op vernieuwingen op het gebied van kijkervaring of reclame. Gelijktijdig met de verkoop van de aandelen richten SBS Belgium en Mediahuis via een 50/50 joint venture een reclameregie op die commerciële partners online video-oplossingen en een cross-mediaal aanbod zal bieden. De transacties worden nu aangemeld voor goedkeuring bij de bevoegde mededingingsautoriteiten.

Innovatie

John Porter, ceo van Telenet: “We zijn verheugd deze volgende stap te kunnen zetten in onze connected entertainment strategie. Als eigenaar van een sterk lokaal verankerd productiehuis en een aantal bloeiende commerciële zenders kan Telenet vaart maken met het realiseren van nieuwe kijkervaringen en inspelen op nieuwe manieren waarop media geconsumeerd worden.”

“Tegelijkertijd zal het ons toelaten nog meer en sneller in te zetten op innovatie. Het blijft daarbij onze ambitie om samen te werken met alle spelers in de Belgische televisie- en entertainmentsector en ervoor te zorgen dat de kijker kan blijven genieten van lokale topcontent. Verder ben ik ook blij dat Wouter Vandenhaute zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur van De Vijver Media zal blijven voortzetten en met al zijn ervaring de continuïteit kan helpen garanderen.”  

Wouter Vandenhaute: “De volledige overname van De Vijver Media door Telenet is de beste garantie voor een succesvolle toekomst. Telenet beschikt over de middelen en de knowhow om SBS en Woestijnvis in het wijzigende medialandschap te gidsen. Lokale content is de drijfveer en de bestaansreden van De Vijver Media, en laat net dat de reden zijn waarom Telenet drie jaar geleden in dit verhaal is gestapt. Dat Telenet zijn belang nu naar 100 procent optrekt, is een blijk van waardering en erkenning voor de prestaties van de afgelopen jaren.”

“Voor mij persoonlijk is het een dubbel gevoel om als aandeelhouder de droom waar we begin ‘97 mee gestart zijn, los te moeten laten. Het is een afscheid, maar geen vaarwel, want ik wil me ook in het nieuwe verhaal blijven inzetten.”