MECHELEN – Telenet wil 1,3 miljard euro betalen voor de Waalse activiteiten van VOO. Dat heeft John Porter, ceo van Telenet, gezegd in een interview met de krant L’Echo. VOO biedt analoge en digitale televisie, vaste telefonie en breedband internet aan in Wallonië en een deel van Brussel.

John Porter zegt in het interview dat Telenet volgens hem de beste partner is voor V00 omdat zijn bedrijf over de beste technologie beschikt om Waalse abonnees aan snellere breedbandverbindingen te helpen. Kleinere kabelbedrijven hebben niet de financiële middelen om die investeringen te doen, zegt Porter. Hij deelde ook mee dat Telenet bereid is om eigen Waalse tv-content te produceren, net zoals dat in Vlaanderen gebeurt.

Voor de investeringen in cultuur en infrastructuur zou Porter zo’n driehonderd miljoen euro over hebben. Daar komt nog de 1,3 miljard euro voor de overname van VOO bij. Als VOO niet bereid is om te verkopen, wil Telenet ook praten over een leaseoperatie voor het netwerk, zoals dat ook in sommige delen van Vlaanderen gebeurt.

Niet verkopen

Telenet is niet de enige die geïnteresseerd is in VOO. Ook Orange heeft interesse om het bedrijf over te nemen.

Ondertussen heeft VOO-eigenaar Nethys (de Luikse intercommunale die samen met het Brusselse Brutélé eigenaar is van VOO) al laten weten dat het voorlopig geen plannen heeft om het kabelbedrijf te verkopen.