Telenet verstuurt 6 miljoen nieuwjaars-sms’en

2016In de nieuwjaarsnacht stuurden mobiele telefonieklanten van Telenet tussen 20 uur en 8 uur in totaal 6.038.652 sms’jes. Telenet had de noodzakelijke maatregelen getroffen om het toenemende verkeer op zijn netwerk probleemloos te laten verlopen.

Sms en toepassingen als WhatsApp zijn een zeer populaire manier om kerst- en nieuwjaarswensen over te maken. Traditiegetrouw verwachtte Telenet dan ook heel wat sms- en dataverkeer in de nacht van oud naar nieuw.

In totaal stuurden de meer dan 977.000 mobiele telefonieklanten van Telenet 6.038.652 sms’en. Het sms-verkeer piekte om 13 minuten na twaalf met een maximum van 1.097 sms’jes per seconde. Eind 2014 stuurden Telenet klanten ook 6 miljoen sms’jes tijdens de oudejaarsnacht.

Ook het mobiele dataverkeer verliep vlekkeloos. De totale capaciteit aan verstuurde data over het mobiel netwerk van Telenet bedroeg 8,73 TB. Vorig jaar was dat nog 5,8 TB en twee jaar geleden 2,2 TB. Dataverkeer blijft dus duidelijk stijgen.

Telenet had de nodige technische maatregelen ondernomen om deze pieken tijdens de eindejaarsperiode op te vangen. De capaciteit van het Telenet-netwerk was dan ook voldoende om de toevloed van gesprekken en sms’jes op te vangen. Een speciaal team stond paraat op kerstavond en oudjaar om de systemen te monitoren en mogelijke problemen op te lossen. Alle klanten konden hun nieuwjaarswensen echter probleemloos versturen.