Telenet versnelt modernisering mobiel netwerk

Micha Berger, John Porter, Huijun Xu en Hui Xiong.

Micha Berger (CTO Telenet), John Porter (CEO Telenet), Huijun Xu (executive vice president ZTE) en Hui Xiong (senior vice president ZTE).

De grote werken zijn gestart om het mobiele Telenet/BASE netwerk voor de toekomst voor te bereiden. Telenet heeft met ZTE een samenwerking op lange termijn afgesloten om alle mobiele sites van de allernieuwste radio zendapparatuur te voorzien. ENGIE Fabricom en PTM werken hiervoor samen vanuit een operationeel oogpunt.

Telenet wil uitgroeien tot dé Belgische referentie voor mobiele telefonie diensten en wil zich positioneren als een sterk merk dat volledig inspeelt op de naar elkaar convergerende mobiele en vaste netwerken.

Als het rekening houdt met een nog sterker toenemend verbruik van mobiele data én met de migratie van meer dan 1 miljoen mobiele klanten naar het BASE netwerk tegen 2018, moet Telenet significant investeren in het BASE netwerk.

Een belangrijke langetermijnsamenwerking met ZTE moet alvast de modernisering van het huidige BASE-netwerk mogelijk maken. Concreet zal in de nabije toekomst de radio-uitrusting op de mobiele sites van BASE integraal worden vervangen door stations van de nieuwste generatie.

John Porter, CEO van Telenet: “Telenet heeft in ZTE een sterke partner gevonden om onze ambitie op het gebied van mobiele telefonie te realiseren, en daar zijn we bijzonder blij om. Samen kunnen we een uitmuntend netwerk ontwikkelen, waarmee Telenet zich zowel in België als in Europa kan positioneren als een vooruitstrevende speler op de voortdurend veranderende markt van telecommunicatie en entertainment.”

Xianming Zhao, CEO van ZTE: “ZTE zal de radio-infrastructuur leveren voor Telenet, en daar zijn we bijzonder trots op. Dankzij de technologie van ZTE zal Telenet perfect in staat zijn om zijn particuliere, zakelijke en nieuwe klanten een mobiele dienstverlening van hoogstaande kwaliteit te bieden. Deze samenwerking is dan ook een belangrijke mijlpaal voor ZTE. Hiermee kunnen we onze aanwezigheid op de Europese telecommunicatiemarkt versterken en een sleutelrol spelen in de standaardisering en modernisering van de mobiele infrastructuur in Europa.”