Telenet verlengt uitzendrechten Formule 1

ferrariF1Telenet heeft de uitzendrechten van de Formule 1 verlengd tot en met 2019. Klanten van Play Sports kunnen het nieuwe seizoen van nabij volgen. Vijf extra kanalen zorgen voor een unieke kijkervaring.

De komende 4 seizoenen kunnen Play Sports klanten Hamilton, Rosberg, Vettel, Alonso en Verstappen zien strijden om de wereldtitel. En hopelijk krijgt Belgisch autocoureur Stoffel Vandoorne na zijn wereldtitel in de GP2 dit jaar zijn kans in de Formule 1. Alle kwalificaties en races worden live uitgezonden en kunnen tot 7 dagen na uitzending worden herbekeken. Het nieuwe Formule 1 seizoen is toen dagen geleden van start gegaan op het circuit van Albert Park in Australië en eindigt op 27 november op het circuit van Yas Marina in de VAE.

Telenet biedt de F1-kijker meer dan alleen maar de kwalificaties en de races. Vijf extra kanalen zorgen voor een toegevoegde waarde door de race vanuit verschillende standpunten te volgen. Kijkers kunnen dus niet alleen de race live volgen, maar via het  On Board kanaal de race beleven vanuit de cockpit. Om steeds volledig mee te zijn, is er het Tracking kanaal dat de posities van alle deelnemers weergeeft. Op het Pit Lane kanaal zit je dan weer goed voor de pitstops. Daarnaast is er nog een kanaal dat alle tijdsintervallen weergeeft en een Highlights kanaal waar de kijker alle hoogtepunten kan terugvinden.

Opnieuw zullen Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch de F1-races van vakkundig commentaar voorzien. Deze drie autosportkenners hebben al jaren ervaring in het becommentariëren van de Formule 1-races. De hoogtepunten van de motor- en autosportraces zijn elke woensdag te zien in het magazine Pitstop TV.