De tweede editie van Coolest Projects in Lier was een succes. Dit is een technologiebeurs voor jonge makers, georganiseerd door CoderDojo Belgium en Telenet in samenwerking met de stad Lier, waarbij kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar hun zelfgemaakte technologieprojecten voorstellen. Meer dan 1.000 bezoekers bewonderden de projecten van tientallen deelnemers.

Veel van de voorgestelde projectideeën waren maatschappelijk geïnspireerd. Zo was er een bril tegen kleurenblindheid, een systeem met richtingaanwijzers voor fietsers, een pillenplanner voor senioren, een diervriendelijke muizenval en een vriendschapsbank tegen pesten. Uit de 45 inzendingen werden 9 teams beloond met een award. Wie welke award verdiende, bepaalde een jury met onder andere Martine Tempels (President CoderDojo Belgium en Senior Vice-President Telenet), Valerie Taerwe (Consultant AE en Young ICT Lady of the Year 2017), Ingrid Hoffman (General Manager bij ADM) en Olivier Van Duüren (Founder The Dualarity).

CoderDojo Belgium organiseert gratis coding clubs voor kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar oud. De deelnemers leren er onder andere verschillende programmeertalen, spelletjes maken en robots besturen. Vrijwillige coaches begeleiden de jongeren en stimuleren zo hun de fantasie en creativiteit. Het Coolest Projects event is de ideale gelegenheid voor deze kinderen om hun digitale vaardigheden te demonstreren en nog meer van de digitale wereld te ontdekken.

Telenet is heel tevreden dat het de most convincing pitch award powered by Telenet Kickstart mocht geven aan Sigfried Seldeslachts. Sigfried verkocht zijn project als geen ander. De bezoekers kregen meteen zin om zijn website, waarop jongeren in het Nederlands leren programmeren, te bezoeken. Ineke Rampart, Director Corporate Affairs bij Telenet: “Telenet geeft graag kinderen en jongeren de kans om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Daarom steunen wij met veel plezier CoderDojo Belgium en deze tweede editie van Coolest Projects.”