bigrideforafricaTachtig medewerkers van Telenet hebben deze week deelgenomen aan The Big Ride, een tweedaagse fietstocht georganiseerd door de Lessons for Life Foundation waarvan het moederbedrijf van Telenet – Liberty Global – stichtend partner is. Met de 290 km lange fietstocht wil Lessons for Life fondsen inzamelen om tegen 2017 in totaal 50.000 Afrikaanse kinderen naar school te kunnen sturen. In naam van Telenet overhandigde CEO John Porter een cheque van 80.000 euro aan de Lessons for Life Foundation.

Meer dan 450 mensen uit onder andere België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Polen, Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken en de Verenigde Staten reden één van de verschillende fietsroutes. Daar waren dus ook tachtig werknemers van Telenet bij, met onder meer Jeroen Bronselaer, senior vice president Residential Marketing. Ook veldrijder Tom Meeusen van het Telenet Fidea Team verscheen dit jaar aan de start.

Fietsen door het Telenet-gebouw.

Fietsen door het Telenet-gebouw.

De deelnemende Telenetters reden op de eerste dag van Mechelen naar Eindhoven, om de tweede dag terug te keren naar Mechelen, of maakten woensdag een kortere lus van 40 km in regio Mechelen. Na een laatste ereronde dwars door het Mechelse  Telenet-gebouw reden zij over de finishlijn in het stadion van KV Mechelen.

In totaal hebben de deelnemende teams samen meer dan 1.000.000 euro ingezameld.