Telenet onthult cast van eerste eigen tv-reeks

groepTelenet heeft de cast voorgesteld van zijn eerste eigen televisiereeks Chaussée d’Amour. De serie draait rond een deftige burgervrouw die na een echtscheiding een geërfd bordeel gaat uitbaten. Het komt tot een confrontatie met een rechercheur die een moord onderzoekt.

Met een cast met bekende en nieuwe namen kiezen Telenet en productiehuis deMENSEN voor jong acteertalent aangevuld met ervaring. Met Chaussée d’Amour bevestigt Telenet zijn strategie om te blijven investeren in zowel Vlaamse producties als in nieuwe manieren van televisiekijken. Zo zullen de tien afleveringen in de loop van 2016 allemaal tegelijk beschikbaar zijn in Play. Dat is een primeur voor een Vlaamse serie. De opnamen beginnen op 1 juni en lopen tot november van dit jaar. Ze vinden voornamelijk plaats in Diest, Zwevezele en Sint-Truiden.

Madam Sylvia wordt vertolkt door Tiny Bertels (Loslopend Wild, Salamander). In haar bordeel werken Ruth Becquart (Clan, Linkeroever), Renée Fokker (Vrouwenvleugel, De Zomer van ’45), Adrian Sack en Naomi Velissariou. Op haar nieuwe verblijfplaats aan de Chaussée wordt ze geconfronteerd met onder andere Josse De Pauw (Iedereen beroemd!, Flying Home), Kadèr Gürbüz (Flikken, Familie), Besnik Limani (Histoire d’Argent), Evelien Bosmans (Groenten uit Balen, Marina) en Dirk Roofthooft (Clan, Zuidflank). Ze krijgen in de reeks nog gezelschap van Reinhilde Decleir (Van Vlees en Bloed, De Ronde) , Frank Focketyn (De Ronde, Tom & Harry), Viv Van Dingenen (Deadline 14.10, Spitsbroers), Geert Van Rampelberg (Cordon, De Behandeling) en Ingrid De Vos (De Behandeling, Vriendinnen).

De regie is in handen van Pieter Van Hees (Linkeroever, Dirty Mind) en Frank Devos (Black XXX-mas, Wittekerke).

De financiering van de reeks komt uit STAP, het steunfonds waarmee Telenet gedurende vier jaar 30 miljoen euro investeert in het Vlaamse audiovisuele landschap. Hiermee worden het lokale aanbod en de lokale creatieve sector verder versterkt. Het STAP-programma van Telenet steunde ondertussen al meer dan 30 films, met kaskrakers als Het Vonnis en Marina. Ook voor 2015 ontvingen 9 projecten financiering via STAP. Dat zijn onder meer FC De Kampioenen: Jubilee Générale, Wat Mannen willen, een romantische komedie van Filip Peeters, Lee & Cindy C, een komedie van Stany Crets en Black, de nieuwe film van Adil El Arbi & Bilall Fallah.

John Porter, CEO van Telenet: “We zijn blij dat we zo’n sterk verhaal en een echte topcast in handen hebben. Entertainment is een essentieel deel van het DNA van Telenet. Het ondersteunen van lokale producties is al enkele jaren een fundamentele bouwsteen van onze strategie. Via ons STAP-programma hebben we al veel sterke Vlaamse films gesteund. Met onze eerste eigen serie Chaussée d’amour zetten we een volgende belangrijke stap en investeren we niet alleen in een topproductie maar ook in nieuwe manieren van televisiekijken zoals de verschuivende windows en binge viewing.