MECHELEN – Telenet Group bvba heeft een overeenkomst gesloten met de aandeelhouders van TelelinQ NV, om de vennootschap TelelinQ NV en haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV en TelelinQ Distribution & Finance NV over te nemen.

Met deze overname wil de Telenet groep haar groei ondersteunen en bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren. Als Belgische integrator is NEXTEL vandaag actief bij grote bedrijven, KMO’s, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. NEXTEL heeft vestigingen in Wommelgem en Zaventem en telt momenteel 315 vaste medewerkers.

Telenet ziet in de zakelijke markt een groeiende behoefte aan totaaloplossingen en aan één aanspreekpunt voor zowel telefonie- als netwerkdiensten. Telenet Business levert die services op dit moment vooral aan kleine ondernemingen en wil deze in de toekomst op vraag van klanten, en in aanvulling van het bestaande partnernetwerk, bij middelgrote en grote ondernemingen aanbieden.

John Porter, CEO bij Telenet: “Ik ben blij dat we een akkoord hebben bereikt voor de overname van NEXTEL. Dit stelt Telenet Business in staat om een stap vooruit te zetten en de groei van de afgelopen jaren verder te ondersteunen.”

Peter Roelens, CEO van TelelinQ: “Ik ben overtuigd dat de combinatie Telenet/Nextel de business van onze klanten een extra stimulans zal geven, waardoor ze een grotere voorsprong in hun markt zullen realiseren. Bovendien is Telenet voor de NEXTEL medewerkers een zeer goede omgeving om hun ambities en creativiteit verder te ontplooien.”

Complementair

“NEXTEL en Telenet Business zijn sterk complementair: Telenet Business is een succesvolle speler met betrekking tot connectiviteit en Data Security.  Gecombineerd met de knowhow van een integrator als NEXTEL, zullen we in staat zijn de zakelijke klanten die dat wensen een volledige oplossing te bieden; in aanvulling van ons sterk partnernetwerk”, onderstreept Martine Tempels, Senior Vice President bij Telenet for Business.

De geplande overname van TelelinQ NV door Telenet Group bvba zal eerst nog voor goedkeuring aangemeld worden bij de Belgische Mededingingsautoriteit.