De Belgische Mededingingsautoriteit heeft onder voorwaarden de overname van kabelbedrijf SFR Belux door Telenet goedgekeurd. Het Mechelse telecombedrijf maakte eind 2016 bekend dat het 400 miljoen zou betalen voor Coditel Brabant en Coditel Sàrl, de vennootschappen achter SFR Belux in handen van Coditel Holding.

Door deze overname zal Telenet eigenaar worden van een bijkomend vast kabelnetwerk in delen van Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. In Brussel zal Telenet haar dekking na de overname kunnen uitbreiden naar twee derde van de gemeenten, zodat het de grootste kabeloperator van de hoofdstad zal zijn. Voorwaarde is wel dat Telenet binnen de vier maanden na de overname concurrent Orange toegang geeft tot het kabelnetwerk van SFR.

De komende dagen zal Telenet de transactie formeel afronden. De eerste prioriteit daarna zal zijn om de kwaliteit van het netwerk en de dienstverlening te verbeteren en op te trekken naar het hoge kwaliteitsniveau waarvoor het bedrijf in Vlaanderen bekend is.

“We kunnen na de formele en juridische afronding van de overname ook in bijkomende delen van Brussel en Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg doen waar we in Vlaanderen gekend voor zijn: kwaliteitsvolle telecom- en mediaproducten aanbieden zodat onze klanten klaar zijn voor de digitale toekomst”, zegt John Porter, ceo Telenet. “Tegelijkertijd kunnen we als bedrijf zelf ook groeien en een verdere stap zetten om een echte nationale speler te worden.”