PorterTelenet heeft samen met de Stad Mechelen de uitrol aangekondigd van het grootste aansluitend wifinetwerk van België. Telenet zal de Mechelse commerciële binnenstad volledig voorzien van wifi. Daarmee wordt Mechelen de eerste Wi-Free stad van België. De wifizone zal operationeel zijn vanaf april 2015. Ze creëert extra mogelijkheden om Mechelen uit te bouwen als slimme stad. Zowel bedrijven als burgers en toeristen zullen kunnen genieten van tal van online toepassingen.

De uitrol van het wifinetwerk past in het investeringsprogramma De Grote Netwerf van Telenet, waarbij het bedrijf niet alleen investeert in zijn vaste coaxnetwerk maar ook zijn wifinetwerk slimmer en overal aanwezig wil maken.

“Het is onze ambitie om met Wi-Free overal aanwezig te zijn waar onze klanten gaan. Ze kunnen nu al overal gratis terecht op onze meer dan 1 miljoen homespots en 2.000 hotspots. Daarnaast willen we er nu in samenwerking met steden voor zorgen dat burgers en toeristen gedurende hun stadsbezoek continu verbonden blijven met het Telenet-wifinetwerk”, zegt John Porter van Telenet. “We zijn blij dat onze thuisstad Mechelen de primeur heeft om eerste Wi-Free stad te worden. We dekken de volledige binnenstad af met wifi. Samen met het bestaande homespotnetwerk in de Mechelse binnenstad realiseren we zo het grootste aansluitend en performant wifinetwerk in België.”

De wifizone strekt zich van aan het station uit over de commerciële binnenstad, en omvat onder andere de Bruul, de IJzerenleen, Hoogstraat, Grote Markt, Veemarkt en Vismarkt. Lokale handelszaken kunnen klanten indien gewenst gericht op de hoogte brengen over tijdelijke aanbiedingen en promoties op basis van hun locatie (zogenaamde location based services).

“Wij zijn fier dat een toonaangevend bedrijf als Telenet zijn thuis heeft in Mechelen, en dat we als eerste stad de mogelijkheden van hun uitgebreide wifizone mogen ontdekken. De nieuwe mogelijkheden zijn quasi oneindig en bevorderen de evolutie van Mechelen naar een echte smart city. Door nieuwe technologie intelligent in te zetten, bouwen we Mechelen uit als efficiënte, duurzame, spaarzame en innovatieve stad”, zeggen burgemeester Bart Somers en ICT-schepen Walter Schroons.