Telenet is beste van de klas

telenetTelenet werd voor het vierde jaar op rij beloond als best in class in de wereldwijde mediasector voor zijn duurzaamheidsprestaties. Het bedrijf blijft bovendien opgenomen in de 2015 Dow Jones Sustainability Europe and World Indices. Dat is zo voor het vijfde opeenvolgende jaar. De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) bekronen toonaangevende ondernemingen in elke industriesector voor hun verantwoordelijke economische, ecologische en sociale prestaties.

Elk jaar worden meer dan 3.000 beursgenoteerde ondernemingen uitgenodigd om deel te nemen aan de Corporate Sustainability Assessment van RobecoSAM. De evaluatie richt zich op de waardecreatie op lange termijn van het bedrijf, met vragen over financieel belangrijke economische, sociale en ecologische praktijken en onderzoek naar onder meer de corporate governance, de milieuprestaties, de normen voor de toeleveringsketen en het behoud van werknemers.

De jaarlijkse evaluatie onderzoekt de duurzaamheidsprestaties van bedrijven in 59 sectoren en selecteert een best in class leider in de 24 sectorgroepen van de Global Industry Classification Standard, waaronder media. Telenet werd uitgeroepen als leider in de algemene mediasector maar ook in de domeinen merkbeheer, beheer van de toeleveringsketen, indicatoren voor arbeidspraktijken en mensenrechten, en aantrekking en behoud van talent. Daarnaast kreeg Telenet topscores voor criteria als gedragscodes, beheer van de klantenrelatie, risico- en crisisbeheer en ontwikkeling van menselijk kapitaal.

“Telenet blijft leiderschap tonen in het ontwikkelen van doeltreffende oplossingen voor de uitdagingen op het vlak van milieu, demografie en wetgeving in de media-industrie. (.) Het bedrijf spant zich in voor de promotie en bevordering van de succesvolle prestaties en de persoonlijke groei van zijn medewerkers. In 2014 heeft het een nieuw competentiemodel ontwikkeld dat technische en niet-technische opleidingen omvat. In 2013 noteerde het meer dan 1.500 ontwikkelingsplannen voor zijn werknemers. Zijn samenwerking met de starterscommunity Idealabs komt zowel de gehele gemeenschap als Telenet ten goede, door een omgeving van constante innovatie en verbetering te scheppen voor het bedrijf zelf en voor de deelnemende starters”, zegt de evaluatie van Telenet door RobecoSAM.

John Porter, CEO van Telenet: “Als groeibedrijf is Telenet zich sterk bewust van zijn toenemende verantwoordelijkheid in de gemeenschap. Telenet toont een hoge mate van maatschappelijk engagement, onder meer door onze steun aan starters via Telenet Kickstart. Wij zijn er bovendien in geslaagd om door middel van een aantal initiatieven onze ecologische voetafdruk beduidend te verkleinen. Wij zijn trots dat de opname van Telenet in de Dow Jones Sustainability World & Europe Indices ons engagement en onze investeringen in verantwoordelijke zakenpraktijken beloont.”