Telenet investeert in Antwerps kabelnetwerk

grotenetwerfTelenet en Integan investeren de komende jaren stevig in het kabelnetwerk in Antwerpen. John Porter, CEO van Telenet, heeft samen met burgemeester Bart De Wever van Antwerpen en Koen Kennis, voorzitter van Integan, het startschot gegeven van De Grote Netwerf in Antwerpen.

Door dit grootschalig investeringsproject zal het steeds toenemende internetverkeer vlot blijven doorstromen en zullen in de toekomst meer, snellere en betere digitale toepassingen mogelijk zijn. Bovendien komt er een sterker Wifi-netwerk op publieke plaatsen, zoals in het Sportpaleis. Tot slot verbetert Telenet ook het kabelnetwerk bij klanten thuis.

Telenet investeert met De Grote Netwerf de komende vijf jaar in totaal 500 miljoen euro om het kabelnetwerk in Vlaanderen uit te breiden naar een Giga-netwerk. Dit netwerk kan op termijn breedbandsnelheden aan van minstens 1 gigabit per seconde, waardoor snellere toepassingen zoals videostreaming mogelijk zijn.

“Dankzij deze investeringen kunnen we Antwerpen voorbereiden op het almaar toenemende dataverkeer. Zo spelen we in op de toekomstige digitale behoeften van particuliere gebruikers, het bedrijfsleven en maatschappelijke sectoren zoals de overheid, het onderwijs en de zorg- en veiligheidssector”, zegt burgemeester Bart De Wever.