IdeaLabs Telenet Idealabs gaat een samenwerking aan met Acerta voor de verdere uitbouw van zijn startersinitiatieven. Als exclusieve partner zal de HR-dienstengroep Acerta de geselecteerde starters de nodige ondersteuning bieden bij al hun opstart- en HR-uitdagingen.

Het Telenet Idealabs-programma is een Accelerator waarbij tien starters worden geselecteerd op basis van een pitch over hun technologisch of mediagerelateerd idee. Bij de start van de Accelerator in september ontvangen de geselecteerden elk 25.000 euro werkkapitaal om hun idee uit te werken. Na ongeveer vier maanden komt daar nog een investering bij als de start-up wordt gekwalificeerd voor de groeifase. Telenet zorgt ook voor materiële steun (bijvoorbeeld kantoorruimte) en intellectuele steun met mentoring en coaching.

Dankzij de samenwerking met Acerta kunnen starters voortaan ook rekenen op professionele HR-ondersteuning. Het doel van deze ondersteuning is de complexe aansluitingsformaliteiten waarmee een starter wordt geconfronteerd, te vergemakkelijken.