Telenet heeft nieuwe chief information officer

lloydSam Lloyd is de nieuwe Chief Information Officer van Telenet. Ze volgt Veenod Kurup op. Veenod maakte deel uit van het Senior Leadership Team en rapporteerde rechtstreeks aan CEO John Porter. De ervaring die hij heeft opgebouwd bij de IT-afdeling van Telenet wil hij nu delen binnen Liberty Global als MD en CIO. Hij zal er focussen op de IT-strategie van de Europese vestigingen van Liberty Global. Zijn opvolgster Sam Lloyd zal vanaf 1 maart het IT-departement leiden en deel uitmaken van het Senior Leadership Team van Telenet.

John Porter, CEO Telenet: “Graag zou ik Veenod willen bedanken voor zijn bijdrage aan de verdere professionalisering van onze IT-afdeling. Zijn affiniteit met telecommunicatie, zijn brede technologische kennis, strategische visie en sterke leiderschapskwaliteiten maakten van hem een uitstekende CIO. Tegelijk verwelkomen we Sam Lloyd die met haar sterke leidinggevende skills en ervaring bij Virgin Media een volwaardige opvolgster zal zijn. Met haar komst zal het Senior Leadership Team voortaan even veel vrouwen tellen als mannen, wat bijdraagt aan de diversiteit van ons bedrijf.”

De Britse Sam (Samantha) Lloyd zal als CIO deel uitmaken van de directie en rechtstreeks aan CEO John Porter rapporteren. Sam Lloyd heeft ervaring met het doorvoeren van technologische ontwikkelingen in grote telecom- en mediabedrijven. Ze komt van Virgin Media waar ze als Director of Technology, Development and Delivery een team leidde van 650 interne en externe medewerkers. Sam Lloyd heeft een uitgebreide productkennis en is vastbesloten om een klantgerichte IT-service uit te bouwen. In 2015 werd haar talent beloond met een Silver Award in de Woman of the Year-categorie van de American Business Awards.

Na haar studies behaalde Sam Lloyd een Administrative Management BA aan de Universiteit van Humberside. Ze is een ervaren reizigster en heeft een passie voor fotografie, schrijven, trektochten en koken