Telenet gaat start-ups begeleiden

John Porter, CEO van Telenet, en Erik Luts, Senior General Manager Digital channels, Facilities and HR bij KBC.

John Porter, CEO van Telenet, en Erik Luts, Senior General Manager Digital channels, Facilities and HR bij KBC en voorzitter van de raad van bestuur van Start it@KBC.

Telenet wordt strategische partner van Start it @kbc, naast Accenture, Cronos, Flanders DC, iMinds, KBC, Citylife en lokale academische instellingen. Start it@KBC is de grootste start-up community van België.

Telenet en Start it@KBC zullen samen innovatieve start-ups begeleiden, van idee tot duurzaam bedrijf. De samenwerking breidt het inhoudelijk coachingprogramma van Start it @kbc verder uit en biedt start-ups digitale expertise en een breed internationaal netwerk.

“Als bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt, willen we een katalysator zijn om veelbelovend ondernemerstalent uit de startblokken te helpen en digitale start-ups te doen groeien. Het Telenet Kickstart programma vult deze ambitie concreet in”, zegt John Porter, CEO van Telenet. “De nieuwe strategische partnerships met onder andere Start it@kbc bevestigen ons eerder engagement en bestendigen onze investeringen in de start-up community. We geloven daarbij in de kracht van samenwerking: we bieden start-ups met potentieel meer expertise op maat en toegang tot internationalisering. Zo kunnen talentvolle ondernemers hun groeikansen ten volle benutten.”

Via het Telenet Kickstart programma zal Telenet financiële middelen ter beschikking stellen om de coachingprogramma’s van Start it @kbc rond pitching en sales verder uit te bouwen.

Zo kan de community internationale sprekers, experten en coaches uitnodigen en in contact brengen met de start-ups. Telenet-mentoren met een achtergrond in media, entertainment en telecommunicatie zullen de start-ups op maat begeleiden.

iMinds, een bestaande strategische partner van Start it @kbc, zal aanvullend een groeitraject opzetten met Telenet. Telenet Kickstart plant de opstart van een Media & Entertainment-programma dat zich richt op beloftevolle digitale start-ups.