MECHELEN – Nethys, dat een mobiele operator zocht als partner voor zijn operator VOO, heeft een vijfjarig contract ondertekend met Telenet. Zo kan VOO zijn VOOmobile-aanbod verder ontwikkelen.

Sinds 2013 gebruikt VOO voor zijn mobiele klanten het netwerk van Orange België, via een akkoord met Telenet. Die overeenkomst tussen Telenet en VOO loopt af in december. Intussen heeft Telenet, dankzij de overname van BASE in 2016, zijn eigen mobiele netwerk. Het partnerschap wordt daarom verdergezet op dit netwerk en niet meer op dat van Orange. Alle abonnees van VOOmobile zullen in de loop van 2018 gemigreerd worden naar het netwerk van Telenet.

Stéphane Moreau, ceo van Nethys-VOO: “De keuze van een nieuwe MVNO-partner was van sterk strategisch belang voor de toekomst van VOO. Mobiele telefonie kent een indrukwekkende stijging binnen ons aanbod, en tegelijk hadden we nood aan een kwalitatief netwerk en voorwaarden die ons toelieten om ons verder te ontwikkelen in dit segment. Telenet kon hieraan beantwoorden.”

Vertrouwen in toekomst

John Porter, ceo van Telenet: “Wij zijn verheugd dat we onze samenwerking met VOO kunnen voortzetten. VOO is immers een sterke speler met een solide basis in het Waalse en Brusselse mobiele landschap. Dit bevestigt ook ons absolute vertrouwen in de toekomst van de markt van de virtuele operatoren, waar we een betrouwbare en bijzonder ervaren partner zijn. Bovendien kunnen de VOO-klanten binnenkort genieten van ons ultramodern netwerk, aangezien 90% van onze 2800 sites recent is uitgerust met de nieuwste 2G-, 3G-, en 4G-technologie.”

Jos Donvil, ceo van afdeling VOO: “We hebben enorm veel ambitie met VOOmobile, vandaar dat het uitermate belangrijk was om te kunnen rekenen op een betrouwbare partner. Telenet heeft al enorm veel geïnvesteerd in zijn mobiele netwerk en zal dat ook blijven doen, wat een belangrijk aspect was bij onze keuze. Hun mobiele netwerk is reeds heel kwalitatief en zal de enorme groei van ons aantal abonnees ondersteunen.”