Telenet en Koeken Troef! maken samen humorreeks

showtimeHet Mechelse productiehuis Koeken Troef!, Eén en Telenet werken samen aan een nieuwe humoristische fictiereeks: It’s showtime! De opnames zijn gestart, en de cast bestaat o.a. uit Stijn Steyaert, Ella-June Henrard, Tom Audenaert, Kevin Bellemans, Lies Pauwels, Thomas De Smet en Bart De Pauw.

It’s showtime! vertelt het verhaal van Kenny, een jongeman van 22 die het koste wat het kost wil maken in de showbizzwereld, al heeft hij erg weinig talent. Hij is de spilfiguur van de reeks en van de volkse maar liefdevolle familie De Rouck, die hem overal vergezelt. Kenny wil met zijn onbegrensde ambitie werkelijk alles uitproberen: zingen, dansen, goochelen, vuurspuwen…

De familie gelooft rotsvast in zijn kunnen en beschouwt hem als een winnend loterijticket. De krampachtige of dwaze pogingen van Kenny om overal door te breken, brengen hem en zijn familie vaak in grote problemen met desastreuse gevolgen.

Het scenario is geschreven door Bart De Pauw (Quiz me quick, De Biker Boys) en de regie is in handen van Pietje Horsten (Buiten de zone, W817, Loslopend wild).

De reeks zal in 2017 op Telenet en Eén te zien zijn.

Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing Telenet: “Straffe Vlaamse series worden altijd erg gesmaakt door onze klanten, en bij Telenet vinden we het belangrijk om te blijven investeren in Vlaamse fictie. Daarom hebben we er ook voor gekozen om It’s showtime! te coproduceren vanuit ons STAP fonds. Maar naast zuurstof geven aan kwaliteitsvolle lokale producties, willen we ook kijken naar innovatieve kijkmodellen. Onze klanten bepalen immers steeds meer zelf wanneer ze wat bekijken. We zijn dan ook verheugd dat we onze klanten in 2017 It’s showtime! kunnen aanbieden.”

Bart De Pauw, bezieler, scenarist en acteur: “It’s showtime! gaat over gewone mensen die graag een verschil willen maken in hun aardse leven, een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Het is een lieve, warme reeks vol bizarre maar aimabele personages waar de kijker hopelijk heel hard voor zal supporteren. De stuntelige manier waarop ze proberen dat verschil te maken, leidt meermaals tot grappige en onverwachte situaties, maar ook vaak tot mooie ontroerende momenten.”