Jaarlijks bekronen de Belgian Sponsorship Awards de beste sponsorformule over alle sectoren heen. Het Mechelse telecombedrijf Telenet is genomineerd in twee categorieën: Beste Sport Sponsoring en Beste Sponsoring Activatie. Energieleverancier Eneco uit Mechelen dingt mee voor de award van Beste Maatschappelijke Sponsoring. Op 2 februari worden tijdens de derde editie van het evenement de winnaars bekend gemaakt.

In de categorie Beste Sport Sponsoring heeft Telenet zijn nominatie aan het veldrijden te danken. Het bedrijf uit Mechelen neemt het op tegen het Tennis Affinity Program van BNP Paribas Fortis en de Belgische bekercompetitie Croky Cup van Roger & Roger. In de categorie van Beste Sponsoring Activatie wordt het telecombedrijf gelauwerd om de Refside-actie in het AFAS Stadion van voetbalclub KV Mechelen. Voor Play Sports werd een heel stadionvak gevuld met 400 fans, die enkel en alleen voor de scheidsrechter en zijn team supporterden. In deze categorie strijden ING en Soudal mee voor de award.

Het Mechelse Eneco kon met de Eneco Clean Beach Cup rekenen op een nominatie in de categorie Beste Maatschappelijke Sponsoring. Met deze actie pleitte de energieleverancier samen met 17 Belgische surfclubs voor minder plastic en andere troep. Het evenement ging gepaard met een grote strandschoonmaak aan de Belgische kust. Met de Eneco Clean Beach Cup nam ons land deel aan de opruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 20ste keer wereldwijd organiseerde. Delta Lloyd Life met One Mile A Day en Garmin met #Heartbeat20k zijn de andere kanshebbers op deze award.