telenetMechels burgemeester Bart Somers en John Porter, CEO van Telenet, hebben op 22 september het startschot gegeven van het project De Grote Netwerf. Ze deden dat door de eerste van in totaal 150.000 versterkers te vervangen op de hoek van de Lange Ridderstraat en de Pitzemburgstraat in Mechelen.

Met De Grote Netwerf breidt Telenet als eerste operator in Europa zijn kabelnetwerk uit naar een Giga-netwerk. Dit netwerk biedt enorme mogelijkheden voor digitale toepassingen van de toekomst en kan op termijn breedbandsnelheden aan van minstens 1 Gigabit per seconde. Met het project gaat een investering gepaard van 500 miljoen euro, gespreid over 5 jaar.

Het duurt jaren eer het project rond is omdat er ongeveer een miljoen onderdelen moeten worden vervangen op straat, op palen en aan gevels. Tijdens de werken zullen de onderbrekingen van de dienstverlening tot een minimum worden beperkt. De technici moeten geen werken uitvoeren in bedrijven of in woningen. De 3G- en 4G-netwerken zullen geen hinder ondervinden van de werken.