CloudXpressTelenet Business lanceerde op 1 juli CloudXpress: een private, beveiligde dataverbinding tussen bedrijven en belangrijke publieke cloudspelers zoals Amazon, Microsoft, IBM en Oracle. CloudXpress combineert de voordelen van de publieke en private cloud. Dankzij deze verbinding hoeven IT-managers niet langer te vrezen voor veiligheidslekken en behouden ze zelf meer controle over hun data.

Veel bedrijven zijn vertrouwd met de voordelen van de publieke cloud: ze kunnen hun IT-infrastructuur meteen aan hun noden aanpassen en betalen alleen wat ze verbruiken. Toch durven veel bedrijven hun data nog altijd niet aan publieke clouddiensten toe te vertrouwen. IT-managers maken zich zorgen over betrouwbaarheid en efficiëntie, maar ook over veiligheidslekken. Want wie de cloud gebruikt voor bedrijfskritische applicaties, verzendt ook vaak gevoelige data via het internet.

Met CloudXpress kunnen bedrijven vanaf nu over hun eigen, rechtstreekse dataverbinding beschikken, waardoor ze hun data niet meer over het openbare internet moeten versturen. Ze combineren de voordelen van de publieke cloud met die van een private connectie.

Steeds meer grote bedrijven maken gebruik van de publieke cloud. Via onze specifieke en efficiënte dataverbinding kunnen bedrijfskritische applicaties hier optimaal worden gebruikt”, zegt Martine Tempels, Senior Vice President Telenet Business.

CloudXpress maakt een rechtstreekse dataverbinding tussen het bedrijf en zijn publieke cloudleverancier. Momenteel is CloudXpress beschikbaar voor Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Oracle Cloud. Andere leveranciers zullen snel volgen. Voor de aansluiting naar de cloudleveranciers werkt Telenet samen met Equinix, wereldwijd aanbieder van interconnectie en datacenters.

Afhankelijk van waar de cloudleverancier zich bevindt, loopt het dataverkeer via Equinix’ datacenter in Londen of Amsterdam. Meervoudige verbindingen en hardware garanderen dat de verbindingen nooit uitvallen.

CloudXpress wordt volledig op de concrete situatie afgestemd. Bedrijven kiezen een gegarandeerde capaciteit tussen 50 Mbit/s en 10 Gbit/s. Hun verbinding kan vanuit één locatie vertrekken, maar evengoed vanuit een VPN. Zo maken ze de clouddiensten meteen beschikbaar voor meerdere bedrijfslocaties. Aangezien de prijs van CloudXpress afhankelijk is van de gekozen capaciteit, zijn de kosten op elk moment voorspelbaar.