Om de ondersteuning en de dienstverlening aan de bouwondernemers te versterken, sluit Bouwunie partnerschappen af. In het kader van deze strategie werd zopas een samenwerking gestart met Telenet Business. De ondertekening van de overeenkomst gebeurde in aanwezigheid van Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, Bart Verstraete, directeur marketing en beweging van Bouwunie en Martine Tempels, Senior Vice-President van Telenet Business.

Bouwunie en Telenet Business willen samenwerken om de leden van Bouwunie te helpen ondernemen in een wereld die steeds meer digitaal wordt. Dit zal gebeuren via gezamenlijke infosessies en roadshows, in combinatie met de juiste producten en diensten aangepast aan de bouwsector.

Bouwunie, de Unie van het kmo-bouwbedrijf, is de representatieve beroepsorganisatie van de zelfstandigen en kmo’s uit de diverse deelsectoren van de bouwsector. De organisatie telt ruim 8.000 leden. Bouwunie komt op voor hun belangen, verstrekt gespecialiseerd advies, doet aan lobbying, legt eigen accenten, verkondigt eigen standpunten en biedt een platform waar bouwkmo’s elkaar kunnen ontmoeten.

Telenet Business biedt professionele telecomdiensten aan bedrijven en overheden in België. De basisdiensten bestaan uit internet-, data-, telefonie- en tv-oplossingen. Verder worden er ook IT-oplossingen zoals hosting, cloud computing en security aangeboden.