De cijfers van de eerste jaarhelft van Telenet ogen zeer degelijk. De omzet van de telecomoperator uit Mechelen klokte in het tweede kwartaal af op 622,3 miljoen euro. Dat is 1 procent lager in vergelijking met de resultaten van vorig jaar, maar ligt wel in de lijn van de verwachtingen van analisten. “Telenet kan terugkijken op een solide eerste helft van 2017, waarin we de basis hebben gelegd voor een duurzame winstgevende groei en onze producten nog aantrekkelijker hebben gemaakt”, laat John Porter, ceo van Telenet, verstaan.

Naast de wat mindere omzet, behaalt Telenet wel aanzienlijk meer bedrijfswinst. Hoewel analisten voorspeld hadden dat de aangepaste ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen), rond de 297,3 miljoen euro zou liggen, liep dat cijfer op tot 303 miljoen euro. Daarmee doet het telecommunicatiebedrijf 5 procent beter dan het jaar voordien. De toename is voornamelijk te danken aan de succesvolle overnames van BASE en SFR BeLux, die respectievelijk in februari 2016 en juni 2017 zijn ingegaan. Sinds de overnamedatum heeft SFR BeLux zo’n 2 miljoen euro bijdragen aan de bedrijfswinst.

Op koers

Met deze eerste halfjaarcijfers bevestigt Telenet de vooruitzichten voor het volledige jaar 2017. Het verwacht een stabiele omzet en 350 tot 375 miljoen vrije kasstroom. Dat is aanzienlijk hoger dan de ongeveer 226 miljoen euro van vorig jaar. Daarenboven is het Mechelse bedrijf goed op weg om een samengestelde jaarlijkse groei van de aangepaste ebitda van 5 tot 7 procent over de periode 2015-2018 te bereiken. Ondanks de groeiende concurrentie in de sector, weet Telenet zich degelijk te handhaven.