MECHELEN – Telenet blijft hoofdsponsor van KV Mechelen, ook nu de club naar 1B degradeert. “Wij steunen KV Mechelen in goede en in kwade dagen”, zegt Manu Leroy, director sports van Telenet.

“Dit is heel motiverend”, aldus een tevreden Olivier Somers, die samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder is bij KVM. “De degradatie is uiteraard een zware dobber, maar dankzij onze sterke fanbasis en trouwe partners, met Telenet op kop, kunnen we met een positieve ingesteldheid aan het volgende hoofdstuk beginnen.”

Manu Leroy van Telenet: “We hebben een mooi partnership en een goede dynamiek opgebouwd met KV Mechelen en zetten onze samenwerking voort op hetzelfde elan. Onze buur kan rekenen op onze steun.”

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de Malinwa-supporters de wedstrijden vanaf september bijwonen in een gloednieuwe arena. De afbraakwerken van de huidige hoofdtribune, die dateert van 1952, starten de komende weken. “Door sterk te blijven investeren in KV Mechelen, hopen we dat de club onverminderd haar activiteiten kan blijven uitbouwen. De investering in de nieuwe hoofdtribune, die ongetwijfeld een extra dimensie zal geven aan de voetbalwedstrijden, hoort daar ook bij”, zegt Olivier Somers.

Supporters

Telenet zal als hoofdsponsor ook de verschillende supportersinitiatieven blijven ondersteunen. Zo werden bij de laatste wedstrijd voor de winterstop onder andere kerstmutsen uitgedeeld, en konden supporters zich gratis geel en rood laten schminken bij de cruciale wedstrijd tegen Eupen vorige maand. Die randanimatie en giveways worden door de supporters erg gewaardeerd en dragen bij tot de sfeer in het stadion.

“Een club staat of valt met het enthousiasme en engagement van de achterban: supporters, businesspartners én sponsors. Mede dankzij de duurzame steun van Telenet kan KV Mechelen wedstrijden blijven organiseren in een feestelijk jasje en zo de unieke Malinwa-voetbalbeleving blijven bieden. Met slechts één doel: opnieuw promoveren naar 1A, want daar horen we thuis.” aldus Olivier Somers.