Het eerste kwartaal van 2017 lijkt voor Telenet op het eerste zicht positief.  Het Mechelse telecommunicatiebedrijf realiseerde een omzet van 616 miljoen euro, wat een stijging van 11 procent is in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Bovendien haalde Telenet meer winst uit die omzet. Het zogenaamde ebitda-resultaat, de winst voor aftrek van interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, is 6 procent hoger dan in 2016 en komt op een totaal van 289 miljoen euro. Solide cijfers die voornamelijk te danken zijn aan het toenemende aantal abonnees voor het all-in-aanbod Wigo. Dat aantal steeg van 37.100 tot 188.600.

De gemiddelde inkomsten per klant bedroegen 54,4 euro in de eerste drie maanden van 2017. Dat komt overeen met een stijging van 2,1 euro of 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de concurrentie begint de laatste tijd stevig weerwerk te bieden. Zo zag Telenet een hoog abonneeverloop voor basiskabel- en premiumkabel-tv. Dat aantal daalde met 21.200 tot 1.996.300 abonnees. “Vergeleken met de voorgaande kwartalen ligt het organische verlies hoger als gevolg van de toegenomen concurrentie. Het verloop gaat niet om overschakelingen naar andere diensten, maar om klanten die naar platformen van concurrerende bedrijven zijn overgestapt”, valt er te lezen in het kwartaalrapport.

Daarnaast steeg eveneens het verloop bij de internetklanten. Ook mobiel is het niet al te rooskleurig. Het aantal abonnees steeg wel met 2% tegenover eind vorig jaar, naar 43.000, maar het aantal prepaidkaarten daalde. De verkoop van Ortel-prepaidklanten aan Lycamobile heeft daar een belangrijk aandeel in. Toch ziet ceo John Porter het hier nog goed komen. Hij heeft vertrouwen om de overname van SFR Belux nog voor de zomer af te ronden. Dat zou 110.000 extra klanten voor het Mechelse bedrijf betekenen. Aangezien de afzwakkende groei zich nog niet in lagere omzet- en winstcijfers heeft geuit, houdt John Porter zich aan de verwachtingen voor 2017 vast. “We liggen op schema om een min of meer stabiele omzet te behouden.”