duvelBrouwer Duvel Moortgat heeft terrein verloren in Amerika. Alvast op de ranglijst van de brouwers van speciaalbieren. Een en ander heeft te maken met de aanpassing van de erkenningscriteria voor craft beers, speciaalbieren maar de klap kwam niettemin aan.

De brouwerij uit Puurs is al vele jaren actief op de Amerikaanse markt. Duvel Moorgat USA voerde aanvankelijk zijn eigen bieren, Duvel, Chouffe en Liefmans in maar na de overname van twee plaatselijke brouwerijen, Ommegang en Boulevard Brewing wordt ook in Amerika zelf bier gebrouwen. Met veel succes want de crafts van Duvel Moortgat prijkten in 2013 nog op de achtste plaats op de lijst van de craft brewers.

Omdat de Brewers Association onlangs de erkenningscriteria voor speciaalbieren aanpaste en ook brouwers erkende die mais of rijst gebruiken in hun bieren zakte Duvel Moortgat vier plaatsen op de hitparade, van acht naar twaalf.

Craft is alvast een belangrijke erkenning voor de Amerikanen. Ze letten er echt wel op of ze een speciaalbier kopen of niet.

De Amerikaanse markt is heel belangrijk voor Duvel Moortgat. Na de overname van Boulevard Brewing realiseerde Duvel Moortgat USA verleden jaar een omzet van zo’n 80 miljoen dollar.

Duvel Moortgat wordt als bedrijf nog altijd aangestuurd door de familie Moorgat. Met Michel Moorgat is ondertussen de vierde generatie aangetreden.