MECHELEN – Wie graag de TEDx Talks in Mechelen had bijgewoond, moest er snel bij zijn. De tickets voor het populaire congresconcept rond technologie, entertainment en design, waren op minder dan 24 uur de deur uit.

Tom Proost, Steven Dierckx, Wim Soons, Hans Verbist en Chris Beuckeleers sloegen de handen in elkaar om TEDx Talks naar Mechelen te halen. De Dijlestad is zo de vierde Belgische locatie, na Brussel, Leuven en Antwerpen, waar het populaire congres halt mag houden. En populair is het zeker, want in minder dan 24 uur zijn de plaatsen in de Creativity Gym van Thomas More in de Lange Ridderstraat volledig uitverkocht.

“We hadden verwacht dat we zouden uitverkopen, want er was slechts plaats voor 100 personen voor deze eerste editie aangezien TEDx ook een aantal strenge voorwaarden oplegt om het merk te mogen gebruiken”, vertelt Wim Soons, één van de initiatiefnemers. “Ofwel kennen mensen het concept totaal niet, ofwel willen ze het absoluut niet missen.”

Revolution

TEDx geeft ruimte aan ideas worth spreading. Zes sprekers krijgen op 23 maart elk 18 minuten de tijd om hun visie, idee of uitvinding uit de doeken te doen. In Mechelen kadert het congres in het thema Revolutie en palmen professor robotics aan de VUB Bram Vanderborght, ceo van Nexxworks Rik Vera, ceo van dataSHIFT Nico Huybrechts, televisiemaakster bij VRT Lidewij Nuitten, oprichter van MeetMatch Geert Van Wonterghem en professor aan UGent Nilesh Madhu het podium in.

“We hopen in de toekomst nog nieuwe edities te kunnen organiseren, want hier is in Mechelen duidelijk een publiek voor. We gaan de lat dan wel zeker wat hoger leggen, en hopen ook meer plaatsen te kunnen aanbieden. Met dit concept willen we in Mechelen een event op poten zetten met een regionale uitstraling”, besluit Wim Soons.