SINT-KATELIJNE-WAVER – Tecnolam, al meer dan 25 jaar fabrikant van bedrijfswageninrichtingen in Italië, opent een eigen Belgisch filiaal in Sint-Katelijne-Waver. In en om Mechelen gebeurt de verdeling van Tecnolam België door gereedschappenspecialist Maldoy uit Sint-Katelijne-Waver.

“Tecnolam Belgium is een divisie van Jemal NV, en Jemal NV is op zich dan weer een dochter van Maldoy NV. Maldoy NV heeft ook een tuinafdeling: Lambrechts Tuin &Park bvba”, legt Jeff Maldoy uit. “Tecnolam Belgium levert aan gereedschapswinkels, carrosseriebedrijven en garages. De verdeling rond Mechelen gebeurt door Maldoy, de rest gaat via dealers.”

In de groep Maldoy werken een 25-tal mensen. “Op dit moment nemen drie fulltime werknemers Tecnolam voor hun rekening. We zijn nu enkele maanden bezig en als het zo blijft gaan, zullen we deze groep moeten versterken.”

Modulair

Tecnolam onderscheidt zich met zeer modulaire inrichtingssystemen voor bestel- en bedrijfswagens die volledig samen te stellen zijn naar de behoeften en wensen van de klant. “In een gesprek wordt nagegaan wat voor de klant de ideale inrichting zou zijn. We maken dan een ontwerp in 3D zodat je kan kijken of dit overeenkomt met je wensen. Aan het ontwerp wordt ook een gedetailleerde offerte gekoppeld zodat alles volledig en duidelijk is.”

De materialen gaan volgens Tecnolam vaak twee bestelwagens mee. “Als het voertuig na verloop van tijd vervangen wordt, dan halen we de volledige inrichting uit de wagen en plaatsen we deze na eventuele aanpassingen terug in het nieuwe voertuig. Zo kan je de kostprijs van de inrichting spreiden over meerdere voertuigen. Reken daarbij nog de volledige fiscale aftrekbaarheid, de lagere voorraadkosten en geen verlies wegens beschadiging, en je hebt een steengoede investering.”