Technici houden Brielenbrug in het oog

BrielenbrugTechnici van Waterwegen & Zeekanaal houden de Brielenbrug in Tisselt nauwlettend in het oog. Vorige week dinsdag was ze opnieuw operationeel na maandenlang buiten gebruik geweest te zijn. Bij een ophaling afgelopen woensdag geraakte het brugdek uit evenwicht, waardoor de brug opnieuw voor korte tijd moest worden afgesloten voor het verkeer.

De technische diensten van Waterwegen en Zeekanaal NV hebben nu maatregelen genomen om de brug weer veilig te kunnen bedienen.

Na een intensieve technische inspectie hebben de technici van W&Z de nodige bijkomende afregelingen uitgevoerd aan het bewegingsmechanisme van de brug. Andere aspecten, zoals het gewicht van het brugdek, bleken na grondige evaluatie uiteindelijk geen verband te houden met het nieuwe probleem.

Na meerdere testbewegingen kon de Brielenbrug opnieuw volledig worden vrijgegeven voor gebruik door het wegverkeer en voor de doorvaart van schepen. De technici van Waterwegen en Zeekanaal NV blijven de toestand van de brug wel nauwlettend opvolgen om nieuwe incidenten maximaal te vermijden.