Foto Patrick Hattori

Foto Patrick Hattori

Is rechtstaand op een surfplank de Dijle afpeddelen een leuke teambuilding? Benny Boydens van de Mechelse Benny’s SUP School meent van wel. Hij lanceerde het suppen of peddelsurfen een jaar geleden op de Binnendijle in Mechelen. Nu heeft hij zijn aanbod uitgebreid met een reuzensup, waar tot acht personen op kunnen plaatsnemen.

Suppen of stand up paddle surfing doe je rechtstaand op een surfplank, die je voortbeweegt met een peddel. Benny Boydens begeleidde tot nu toe vooral scholen en bedrijven tijdens sup-tochtjes. Hij hoopt ook toeristen te overhalen om te suppen en heeft geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het aanbod. Boydens kocht een mobiele trailer waar 23 sup-borden op kunnen. Daarmee kan hij naar verschillende locaties in België.

De nieuwe reuzensup is de meest spectaculaire aanwinst. Deze sup waar tot acht mensen tegelijk op kunnen, wordt tevens ingezet op de Dijle in Mechelen. De kunst is om goed je evenwicht te bewaren op de plank, anders duikel je in het water.

Met de reuzensup hoopt Benny vooral bedrijven te overtuigen die op zoek zijn naar een originele teambuildingactiviteit. Een vrijgezellenfeest is ook een mogelijkheid, maar dan wordt het suppen best gepland aan het begin van de feestelijkheden, want suppers moeten nuchter zijn.