Taxibedrijven sluiten aan bij taxi.eu

taxi-euGrote taxi-dispatchers in Boom, Brussel, Antwerpen, Zaventem, Kortrijk en Gent bundelen de krachten door te connecteren met de internationale taxireservatie-app taxi.eu. Door het toevoegen van deze digitale reservatieservice aan een al rijke portfolio van diensten herpositioneren deze Belgische operatoren zich als volwaardige concurrenten van de zuiver digitale aanbieders.

Rupel-Taxi uit Boom, met managing director Ellen Rubens,  is één van de aangesloten ondernemingen. “De taxi app TAXI.EU is de meest betrouwbare app in heel Europa”, aldus Rupel-Taxi. Het bedrijf is vooral actief in Boom, Niel, Reet, Rumst, Terhagen, Aartselaar, Schelle, Kontich, Hemiksem en Puurs en jaarlijks ook op Tomorrowland.

De nationale taxifederatie GTL (Groupement des Entreprises de Taxis) is opgetogen over taxi.eu. “We combineren onze al sterke reputatie van betrouwbare taxi-ondernemer met de nieuwe mogelijkheden van een moderne applicatie. Tegelijk voegen we de lokale kracht van individuele bedrijven toe aan een nationale en internationale service”, aldus Pierre Steenberghen, Secretaris-Generaal van GTL.

Naast Rupel Taxi uit Boom bieden ook DTM Taxi en Antwerp-Tax in Antwerpen, Taxis Autolux, Taxis Verts en Unitax in Brussel, VTax in Gent en VTC Taxis in Kortrijk de taxi.eu service in België aan.

Naast de digitale service blijft ook de traditionele telefonische dispatch bij deze taxibedrijven bestaan. Zo kan bijvoorbeeld worden ingegaan op een speciaal verzoek van een klant dat niet kan worden ingevuld via de app.

De taxireservatieservice is al actief in 12 Europese landen. De populaire app registreerde al meer dan drie miljoen gebruikers in Europa. Het netwerk connecteert gebruikers met meer dan 145 taxi-dispatchcenters in meer dan 100 steden. Meer dan 62.000 taxi’s en 160.000 chauffeurs in 12 landen maken gebruik van taxi.eu. In al deze landen werkt taxi.eu samen met dispatchcenters en taxibedrijven in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.

taxi.eu wordt beheerd door FMS Systems GmbH, gevestigd in Berlijn en Wenen.