AXIHet Amerikaanse Tableau Software, gespecialiseerd in self-service business intellingence software, heeft ICT-dienstverlener AXI N.V. uit Willebroek benoemd tot Reseller Partner Bronze in België.

AXI stelt een toenemende vraag vast naar self-service business intelligence, datavisualisatie en -discovery. Met Tableau Software biedt AXI aan bedrijven de mogelijkheid om zelf hun analyses uit te voeren, zonder afhankelijk te zijn van IT.

AXI heeft nu de oplossingen van Tableau en Oracle in zijn business intelligence-portfolio zodat het bedrijf kan inspelen op de BI-vraagstukken van grote, middelgrote en kleine organisaties.

Informaticabedrijf AXI is actief in België en Nederland en heeft in totaal ongeveer 230 werknemers. Het ontwikkelt innovatieve software voor de overheid, de zorgsector, dienstenorganisaties, handelsbedrijven en winkelketens. De diensten van AXI omvatten cloudoplossingen in de AXI datacenters, hardware- en software licentieverkoop en implementatie en beheer van ICT-omgevingen.

In november koos Van Gansenwinkel nog voor AXI als business intelligence partner. Fred Peters, CIO van Van Gansenwinkel, legt uit waarom werd gekozen voor AXI. “Omdat het uitvoeren van een verbeteringsproces binnen de BI-omgeving een ingewikkelde materie is, zijn we op zoek gegaan naar een partner met de benodigde vaardigheden. Bij AXI vonden we de technische kennis en een no-nonsense aanpak. Het bedrijf is expert in Oracle business intelligence. Bovendien, en dat vonden we een stevige troef, is AXI een delivery-driven bedrijf waarbij de serviceverlening onderbouwd is met een SLA (service level agreement). Wat ons charmeerde, is de teamspirit en de stevige betrokkenheid van de directie.””