MECHELEN – Het Sociaal Bureau voor Kunstenaars t-heater, onderdeel van t-groep, evolueert tot volwaardige HR-partner voor alle actoren van de creatieve sector en heet voortaan Amplo.

Amplo is afgeleid van amplify en employment wat staat voor tewerkstelling versterken. Ook de huisstijl, de website en het kantorennetwerk van het sociaal bureau krijgen een nieuwe uitstraling. t-heater maakte vroeger deel uit van het uitzendkantorennetwerk t-interim, maar is nu een volwaardige entiteit binnen de Belgische HR-dienstverlener t-groep.

“t-heater bouwde in de loop der jaren een sterke expertise uit voor de hele creatieve sector, zowel voor de opdrachtgever als voor de individuele freelance werknemer” , zegt Amin Dridi, commercieel manager bij Amplo. “We zijn met voorsprong de grootste HR-speler in de creatieve industrie. De positionering van t-heater – met het image van een interimkantoor – dekte de lading niet meer. Een rebranding die uitstraalt wie we zijn en waar Amplo voor staat, drong zich op.”

Amplo helpt creatievelingen losse opdrachten te factureren zonder dat ze daar zelfstandige voor moeten worden. Het bureau zorgt er tevens voor dat de individuele werknemer correct uitbetaald, goed geïnformeerd en wettelijk beschermd wordt. Dat gebeurt met de hulp van een persoonlijke consulent in het dichtstbijzijnde kantoor. Zo is er altijd één contactpunt, zelfs al werkt de creatieveling voor verschillende opdrachtgevers.

Persoonlijke dienstverlening

“We leiden voor de audiovisuele sector onze consulenten in-house op om als productieassistent te werken. Dit neemt dubbel werk weg van de opdrachtgever. Voor alle subsectoren ondersteunen we ook opdrachtgevers op het vlak van payroll en personeelsadministratie, zodat zij zich kunnen focussen op hun creatief project”, verduidelijkt operationeel manager Ines Swartenbroek.

“In ons strategisch groeiplan 2020 stellen we forse investeringen in digitalisatie en automatisatie samen met de persoonlijke dienstverlening op maat van klant en kandidaat centraal. Dankzij de rebranding van t-heater straalt Amplo deze groeistrategie en -aanpak nu ook uit. Het is de frisse wind die de creatieve sector op HR-vlak vertegenwoordigt”, aldus Tom Verhaegen, ceo van t-groep.