t-groep wil sneller groeien met nieuwe aandeelhouder

t-groepIn opdracht van haar aandeelhouders bereidt uitzend- en HR-specialist t-groep de verkoop van aandelen van het bedrijf voor. t-groep is vandaag in handen van de Vlaamse overheid, die meerderheidsaandeelhouder is, en een reeks minderheidsaandeelhouders. Een overname door een zorgvuldig uitgekozen investeerder kan het bedrijf een nieuwe duw in de rug geven, voortbouwend op het mooie parcours van de voorbije jaren.

Sinds de oprichting in 2002 heeft t-groep een leidende positie in de markt ingenomen. Na de overname van het Nederlandse Luba in 2008, is de groep organisch blijven groeien, met een omzetcijfer van 380 miljoen euro in 2015.

“Vandaag is t-groep uitgegroeid tot de tweede grootste onafhankelijke HR-dienstverlener in de Benelux, met 121 kantoren en in totaal meer dan 770 medewerkers en 2.050 Belgische dienstenchequemedewerkers”, aldus Mark Verstraete, CEO van t-groep. “Het succesverhaal dat we de voorbije jaren samen met onze medewerkers hebben geschreven, kan door een nieuwe aandeelhouder een nieuwe impuls krijgen.”

“Zowel in België als in Nederland zijn nog heel wat mogelijkheden om deze groei verder te zetten. Verankering en behoud van onze eigenheid en tewerkstelling zijn essentieel bij de zoektocht naar een nieuwe aandeelhouder”, zegt Dirk Van de Gehuchte, voorzitter van de Raad van Bestuur.

KBC Securities werd aangesteld als financieel adviseur om het verkoopsproces te begeleiden.

t-groep is ontstaan in september 2002 na de afsplitsing van de commerciële diensten die voordien onder de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) vielen. Op de Belgische markt is t-groep gekend van de kantoren van t-interim en Ascento. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba en E&A. Sinds de verzelfstandiging als autonome NV is de hoofdaandeelhouder van t-groep de Vlaamse overheid.