MECHELEN – Luba uitzendbureau neemt haar concurrent SWA over. Daarmee zet het Nederlandse dochterbedrijf van de Mechelse HR-dienstverlener t-groep verder in op lokale aanwezigheid en digitalisering.

“Deze overname maakt deel uit van ons groeiplan 2020 en biedt een mooie opportuniteit om ons op de Nederlandse markt sterker te profileren”, zegt Tom Verhaegen, ceo van t-groep. “Ook al gaat het hier om een relatief kleine uitbreiding, het is belangrijk om ook in het buitenland lokaal en in verschillende sectoren sterk te staan.”

Aanvullend

De twee Nederlandse uitzendkantoren zullen vanaf 1 januari 2018 onder de naam Luba/SWA Procestechniek door het leven gaan. De gebundelde krachten zullen het groot tekort bij onze Noorderburen aan gekwalificeerde technische medewerkers binnen de technische en industriële sector aanpakken. Het hoofdkantoor komt te liggen in Zaandam in Noord-Holland.

“SWA vult Luba goed aan op het gebied van deskundigheid, uitgebreide ervaring met leerwerktrajecten en de bemiddeling van banen binnen verschillende technische vakgebieden”, meent Johan Doornenbal, directeur van Luba Groep. “Opdrachtgevers en werkenden kunnen rekenen op de kwaliteitsvolle dienstverlening die zij gewend zijn en op de voortdurende verbetering hiervan. Samen komen we verder.”

Luba uitzendbureau, dat met diverse ondernemingen allround- en gespecialiseerde personeelsdiensten op het gebied van uitzenden, in house-dienstverlening, werving & selectie, detachering en payroll biedt, maakt al sinds 2008 deel uit van de t-groep.