’t Ankertje aan de Dijle opnieuw open

ankertjeBrouwerij Het Anker bereikte een overeenkomst over de uitbating van café ’t Ankertje aan de Dijle met Raf Pauwels. Die is als buur van ’t Ankertje reeds jaren actief op de Mechelse Vismarkt als uitbater van Bar Popular. Raf zal met zijn horecateam het bekende Mechelse biercafé uitbaten voor Het Anker.

Na de tijdelijke sluiting van ’t Ankertje begin september besloot de brouwerij te bekijken hoe de toekomst van het gekende praatcafé het best kon worden gegarandeerd. Zo geraakte de brouwerij in gesprek met Raf Pauwels. Het werd snel duidelijk dat beide partijen eenzelfde visie delen over het concept van ’t Ankertje, een belangrijke ontmoetingsplek in de binnenstad die als uithangbord van de Mechelse stadsbrouwerij wordt bewaard. Ze kwamen dan ook snel tot een akkoord waarbij Raf Pauwels de uitbating van ’t Ankertje in opdracht van de brouwerij op zich zal nemen. Bedoeling is om de zaak opnieuw te openen begin januari 2016.

Zowel Charles Leclef als Raf Pauwels hebben er vertrouwen in dat ’t Ankertje snel zijn plaats op de Vismarkt zal terugvinden. “De Vismarkt werd recent getroffen door enkele sluitingen. Vanuit een gedeelde bezorgdheid over de toekomst van het horecaplein slaan we de handen in elkaar om Het Anker en zijn geliefde Mechelse bieren opnieuw een thuis te bezorgen op het gezelligste terrassenplein aan de Dijle. We zijn er allebei ook van overtuigd dat er binnenkort nog nieuwe horeca-initiatieven aan de Vismarkt zullen worden ontwikkeld en dat zo de toekomst van het plein als favoriete horecalocatie van vele Mechelaars gegarandeerd is.”