MECHELEN – Het vernieuwde labo installatietechnieken van Syntra AB campus Mechelen is door het departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid erkend voor twee opleidingen. Syntra kan zich zo nog meer profileren als een innovatief opleidingscentrum voor installatieopleidingen.

Het labo van Syntra AB campus Mechelen onderging een grondige vernieuwing en kreeg onder andere verschillende nieuwe ketels en bijkomende beveiligingen. Op die manier wil het opleidingscentrum zowel bedrijven als particulieren opleidingen in een professionele omgeving kunnen aanbieden. Het vernieuwde labo is meteen ook officieel erkend voor de opleidingen Erkend Technicus Gasvormige Brandstoffen GI en GII.

“Deze opleidingen leren cursisten aan om onderhoud en herstellingen uit te voeren aan premix- en niet-premixtoestellen en gasketels met ventilatorbrander. De vernieuwde infrastructuur zorgt ervoor dat de opleidingen in alle veiligheid plaatsvinden en de cursisten op een realistische manier met deze installaties kunnen werken”, zegt Kristof Meeus, campusmanager Mechelen.

Ook de cursussen Elektrotechnisch Koeltechnisch installateur en Technicus vloeibare brandstoffen vinden plaats in speciaal uitgeruste lokalen. “Door te blijven investeren in professionele infrastructuur zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de opleidingen, en bijgevolg het niveau van de cursisten, steeds hoog blijft.”

Syntra is de specialist in praktijkgerichte opleidingen voor ondernemende mensen. Het Syntra-netwerk bestaat uit vijf opleidingscentra met 22 campussen in Vlaanderen en Brussel. De Mechelse campus is de enige in de ruime regio rond Mechelen.