Het Mechelse syndicusbedrijf Hevo Vastgoed breidt uit. Niet alleen het aantal medewerkers is fors gestegen. Het aantal beheerde gebouwen is bijna verdubbeld.

Hevo Vastgoed werd 25 jaar geleden opgericht door John Hendrickx. In 2011 werd de fakkel overgenomen door dochter Wendy Hendrickx en haar echtgenoot Kurt Descamps, en sindsdien wordt het kantoor geleid door Wendy Hendrickx en mede-vennoot Peter Brems. “Een syndicusbedrijf als het onze staat in voor het beheren van de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen. Dit is een zeer gevarieerd beroep, en zelfs een knelpuntberoep. Ons takenpakket is zeer divers, van het voeren van de boekhouding, verdelen van de gemeenschappelijke kosten over de verschillende mede-eigenaars, coördinatie van het technisch onderhoud van de liften, verlichting, gemeenschappelijke verwarming, daken, tot het opvolgen van schadedossiers, verzekeringskwesties en achterstallen en het dagvaarden van mede-eigenaars die niet betalen.”

Het kantoor is recent sterk gegroeid: “Sinds 2011 is het aantal medewerkers gegroeid van 2 naar 6 en ook het aantal beheerde gebouwen is fors gestegen: van 55 tot een honderdtal. Daarbij zijn zowel grote als kleinere gebouwen, en zowel oudere als recente panden.

Hevo Vastgoed koos bewust voor een kantoor in Mechelen. “De gebouwen die we beheren, liggen voornamelijk in de regio Mechelen. Het is een groot pluspunt om te opereren in de nabijheid van de gebouwen die je beheert.”