Sylvain Naets (Contraload) Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar?

NaetsVier kandidaten strijden voor de titel van Antwerpse Jonge Ondernemer van dit jaar. Deze verkiezing wordt zoals elk jaar georganiseerd door JCI district Antwerpen. De vier kandidaten zijn Sylvain Naets van Contraload, dat vorig jaar zijn hoofdkantoor verhuisde van Niel naar Aartselaar, Dieter Deceuninck van Eye on Fashion (Antwerpen), dr. Jan De Backer van FLUIDDA (Kontich) en Derek Dendievel van Digiti (Herentals).

In 2004 richtte Sylvain Naets (37) CONTRALOAD op. Door zowel pallets als IBC’s steeds efficiënt te hergebruiken, te herstellen of als nieuwe grondstof in te zetten, optimaliseert Sylvain supply chains en faciliteert hij JIT leveringen. Door intelligent gebruik van hun IT-systeem (POOL-IT) worden ladingdragers optimaal benut om zo het transport te minimaliseren. Zij beperken eveneens lege transport kilometers en CO2 uitstoot, wat een gunstige impact heeft op het milieu.

Tien jaar later kent Contraload nog steeds een sterke groei, met de steun van financiële partners. Sylvain Naets investeert zijn tijd en middelen in de negen basiselementen van de drie hoekstenen van zijn Triangle Of Humanity: productiviteit, geluk en overleven. “Maximaal bijdragen aan de maatschappij kan enkel wanneer men zelf niet meer het middelpunt van zijn dagelijkse activiteiten hoeft te zijn, d.w.z. vanaf het moment dat niet zijn eigen productiviteit, zijn eigen geluk en zijn eigen kans op overleven centraal staan.”