Apple-verdeler Switch, die voornamelijk in Vlaanderen actief is en onder meer in Lier een vestiging heeft, wordt na de overname van Apple Premium Reseller easy-m die vooral aanwezig is in Brussel en Wallonië veruit de belangrijkste winkelketen voor Apple-producten van België. De keten zal 32 winkels tellen en meer dan 300 personeelsleden tewerkstellen.

Switch wordt door de overname actief over heel België. Het bedrijf biedt nu in bijna elke grote Belgische stad een verkooppunt met negen extra winkels in Vlaanderen, vier in Brussel en negen in Wallonië. Daardoor groeit het totaal aantal winkels van 10 naar 32.

“Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt. Als je in de particuliere markt nog wilt groeien, kan dat alleen nog via overnames. Een sterkere aanwezigheid in het straatbeeld zal ons helpen om ook onze online verkoopkanalen en onze sterk groeiende B2B en tweedehandsmarkt verder uit te bouwen. Als retailer moeten we in alle fases van het verkoopproces even sterk aanwezig zijn”, aldus Rik Vrancken, CEO van Switch.

Nu de particuliere consumenten vertrouwd zijn met het gebruiksgemak van Apple-producten, verwachten zij dezelfde ervaring op het werk. Daarom richt Switch zich verder op de B2B-markt, met bedrijven, overheden en scholen. Vooral bij de Belgische kmo’s is er vandaag veel vraag naar Apple-producten. De gebruiksvriendelijke apps en Cloud-toepassingen zorgen ervoor dat kmo’s hun huidige bedrijfsvoering vereenvoudigen zonder al te zware en complexe investeringen. Switch zet verder actief in op de markt van tweedehands Apple-toestellen, meer bekend als Switch Restore.

Rik Vrancken: “We bereiken twee groepen consumenten met onze duurzame Restore-service. Enerzijds bieden we klanten budgetvriendelijke kansen om onze Apple-toestellen te ontdekken. Anderzijds zijn er klanten die steeds het nieuwste van het nieuwste willen. Ook hen bieden we een uitweg. Door hun oude toestellen terug te nemen, kunnen ze nieuwe producten kopen.”