Sweet B – beans, bites & beats is de allernieuwste aanwinst van de Mechelse horeca. In de Zakstraat 2 vind je koffie, thee en gebak met een muzikale twist.

Initiatiefnemers zijn Michel en Eveline.

“Ik ben dol op koffie en Eveline is een gebakfanate”, zegt Michel. “Sweet B is onze allereerste zaak, en we hebben geen enkele horeca-ervaring. Maar soms moet je een sprong in het onbekende wagen.”

Ze runnen de zaak met hun tweetjes, zonder personeel. “We wilden onze way of life volledig omgooien en echt zelf in de zaak staan.”

De naam Sweet B werd op een dag zomaar uit de lucht geplukt. “We wilden iets doen met koffie, gebak én muziek. Want in de zaak wordt vinyl gedraaid. Op een dag flapte Eveline er Sweet B: beans, bites and beats? uit. Ik zei: “Jup, das goed”, en voor de rest hebben we er niet meer bij stilgestaan.”

Sweet B oogt nostalgisch-gezellig. Aan de muur in de chill-corner hangt een grote foto uit 1972 waar Michel’s vader op staat toen hij achttien was. Samen met het warm houten meubilair en de muziek met vinyl bepaalt dit de sfeer in Sweet B, met uiteraard de koffie en thee en het gebak van Eveline.