MECHELEN – Studiebureau Sweco Belgium neemt de Belgische activiteiten van het Nederlandse Royal HaskoningDHV, met kantoren in Mechelen en Namen, over. De 36 experts van HaskoningDHV Belgium maken begin 2018 de overstap naar Sweco.

HaskoningDHV Belgium houdt zich onder meer bezig met bodemonderzoeken en -saneringen, milieueffectrapportages (MER) en gebiedsontwikkeling. De betrokken werknemers zullen bij Sweco in Brussel en Mechelen aan de slag gaan.

Derde overname

Sweco Belgium heeft dit jaar al meerdere sectorgenoten overgenomen. In juni werd de overname aangekondigd van het Belgische ingenieurs- en adviesbureau M&R Engineering uit Oudergem, met een 50-tal werknemers. Een maand later raakte bekend dat ook het Kortrijkse ingenieurs- en adviesbureau Snoeck & Partners met 24 werknemers in handen van Sweco komt. De nieuwe acquisitie van HaskoningDHV zal de positie van Sweco op de Belgische markt nog versterken.

Het Zweedse ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau Sweco stelt in heel Europa 14.500 mensen tewerk en draait een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro. Sweco Belgium telt meer dan 900 personeelsleden.