Sven Stuer wordt vanaf februari de nieuwe general manager van brouwerijgroep Palm Belgian Craft Brewers. Hij was sedert 2010 verkoopsdirecteur bij Unilever.

Stuer is vertrouwd met de brouwerijsector, want hij werkte van 2001 tot 2010 bij concurrent AB-Inbev. Hij begon er als stagiair in de sales-afdeling en eindigde na diverse managementfuncties als Business Lead voor een Europees Sales Intelligence project.

De nieuwe general manager volgt Jan Vandenwyngarden op. Hij zal ook zelf de financiën, het aankoop- en het personeelsbeleid aansturen. Sven Stuer: “Al meer dan 300 jaar bouwt deze brouwerij aan de rijke en unieke Belgische biercultuur. Ik wil met veel goesting dit bedrijf leiden en samen met het team verder b(r)ouwen aan een bruisende toekomst.”

Palm werd eerder dit jaar overgenomen door het Nederlandse Bavaria, maar Bavaria-CEO Swinkels had beloofd dat er een nieuwe Belgische topman zou komen bij Palm.

Brouwerij Palm telt 200 werknemers en haalde in 2015 een omzet van 49 miljoen euro. Het ging de jongste jaren niet zo goed met de brouwerij, vooral door de dalende populariteit van het bekendste merk Palm. De brouwerij focust nu meer op speciaalbieren zoals Cornet.