StickensStarters zijn hot en er wordt veel over gepraat, maar een start-up komt ook al te vaak niet van de grond. Met die wetenschap, succesvolle ervaring met het opstarten van business units en kennis van start-ups in de achterzak besloot Kevin Stickens de kansen van deze ondernemers een heel stuk te verhogen. Niet enkel met advies en consultancy, maar ook met ondersteuning in de praktijk.

Kevin Stickens bouwde de voorbije jaren Easymatch uit tot een vooraanstaande payroller in België. Hij slaat de handen in elkaar met een aantal partners om start-ups te ondersteunen met drie dienstverleningsconcepten die elkaar aanvullen, om zo hun kansen op overleven fiks te verhogen.

“Veel starters worstelen immers met dezelfde problemen: een beperkt budget, een geweldig idee maar geen commerciële slagkracht, te weinig tijd om effectief te communiceren, marktblindheid door een te grote focus op hun eigen dienstverlening of product en te weinig commercieel profiel in het startende team”, aldus Kevin Stickens.

Hij biedt drie aanvullende concepten uit die hierop inspelen:

Millionaire Consultancy (www.millionaire-consultancy.be):
Een collectief van freelancers en business advisors die zorgen voor praktisch advies, onmiddellijk toepasbaar, zoals het uitwerken van het business plan, het go to market plan en/of de prijsstrategie. Millionaire Consultancy levert indien gewenst ook de effectieve sales-krachten en ondersteuning om de plannen in de praktijk om te zetten.

Ravissant (www.ravissant.be):
Copywriting & storytelling op maat van de starter. In beeld komen én blijven is voor een starter immers essentieel.

Contextisking (www.contextisking.be)
Een goede online aanwezigheid, teruggevonden worden in zoekmachines en duidelijk je product/service activeren zijn broodnodig. De freelancers van Contextisking vullen de bovenstaande diensten aan met marketing- en communicatieadvies.

“De mix van bovenstaande diensten zorgt voor stevig verhoogde slaagkansen, klankborden en ondersteuning maar vooral hulp in de praktijk van ervaren rotten, die niet te beroerd zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken”, zegt Kevin Stickens.

Millionaire Consultancy, het consultancy bureau dat Kevin Stickens oprichtte in 2011, zorgt voor de stroomlijning tussen de drie entiteiten.

Geïnteresseerd in starters? Een lijst met beginnende bedrijven vindt u hier.