Pakketbezorger DPD heeft in Nederland drie nieuwe supertrucks in gebruik genomen. Daarmee rijden er momenteel 20 van dergelijke trucks voor DPD in Nederland rond. In België moeten we daar nog een paar jaar op wachten.

De supertrucks zijn langere en zwaardere vrachtwagencombinaties die voorzien zijn van drie laadbakken in plaats van twee. Hierdoor heeft de oplegger een veel grotere inhoud (160 m³ ipv 100 m³) terwijl het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. Dit is een uitstekende manier om efficiënt en duurzaam te zijn, wat DPD altijd stimuleert bij haar vervoerders.

DPD is een cross border specialist met veel internationaal georiënteerde klanten en staat klaar om deze combinaties ook buiten Nederland te gaan gebruiken. Zodra de grenzen opengaan voor supertrucks zet DPD deze in op Europees niveau.

“We kijken uit naar de resultaten van het proefproject met supertrucks dat volgend jaar in Wallonië wordt georganiseerd”, bevestigt Silvio Mestdagh, CEO van DPD België. “We hopen dat we binnen enkele jaren ook in België een vloot supertrucks in gebruik kunnen nemen. Op basis van de erg positieve ervaringen in Nederland zijn we overtuigd dat dit één van de pistes is om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Niet alleen zorgen we op deze manier voor minder voertuigen op de weg. We streven er eveneens naar om tegen 2020 de CO2-uitstoot te verlagen met 10% per pakketje en om de restuitstoot te compenseren.”

DPD België is onderdeel van DPDgroup, het tweede grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Als onderdeel van de groep heeft DPD België toegang tot meer dan 25.000 lokale Pickup locaties (voorheen parcelshops) in Europa, waarvan 1.500 in de Benelux.