Bij Reynaers Aluminium in Duffel werd het startschot voor de 27ste Voka Open Bedrijvendag gegeven door Vlaams minister Philippe Muyters. In totaal trokken meer dan 550.000 bezoekers de baan op naar meer dan 300 bedrijven. Met als boodschap Ondernemers ondernemen voor iedereen konden heel wat bedrijven uit de regio op ruime publieke belangstelling rekenen.

“De maatschappelijke betrokkenheid en impact van onze ondernemers kan niet genoeg benadrukt worden. Ondernemers zorgen voor jobs en welvaart en bouwen zo aan de wereld waarin we allemaal leven. Vlaanderen mag dus terecht fier zijn op haar ondernemers, die we vandaag extra in verf zetten met de campagne Ondernemers ondernemen voor iedereen”, aldus Vlaams minister Philippe Muyters.

Nog in Duffel was er ’s ochtends ook al veel interesse voor het Volvo Truck Center. Na een rondleiding door het atelier met zicht op de motor van de reuzen van de weg, konden de nieuwsgierige bezoekers de dodehoeksituatie leren kennen vanuit de vrachtwagencabine en zelf plaatsnemen achter het stuur. “Onze eerste deelname, maar erg leuk dat er meteen veel interesse is. Zeker bij kinderen spreken vrachtwagens toch sterk aan”, aldus business solutions advisor Joël Van Vaerenbergh.

Topbezoeken in Sint-Katelijne-Waver

In de provincie Antwerpen prijkt Siergrassen Gerneé uit Sint-Katelijne-Waver bij de succesbedrijven met 1.850 bezoekers. Ook Hoorcentrum Aerts kreeg in de voormiddag al heel wat mensen op bezoek. Ze konden er een gratis gehoortest laten afnemen.

Axess, dat overkappingen voor terrassen, zwembaden en wellnessfaciliteiten  bouwt en levert en ook marmertapijten aanlegt, liet de bezoekers in primeur kennismaken met hun nieuwe showroom. Het bedrijf, dat sinds 1990 bestaat, wordt door de broers Dries en Kris Lauwers gerund. Twee jaar geleden trokken ze naar bedrijventerrein Drevendaal in Sint-Katelijne-Waver. “Mooi gelegenheid om mensen op een toegankelijke manier eens te laten kennismaken met onze activiteiten”, zegt Kris Lauwers.

Ook bij Lux-Spas was het de eerste deelname aan de Voka Open Bedrijvendag op hun nieuwe locatie aan Drevendaal. Hun vorige locatie aan IJzerenveld in Mechelen had onvoldoende ruimte om hun aanbod aan jacuzzi’s, (infrarood)sauna’s te tonen.

Voor de derde opeenvolgende keer nam ook Veranda’s Janssens, het Lierse familiebedrijf van René Janssens, deel. Bedrijf is specialist in veranda- en serrebouw, maar doen ook badkamer- en keukenrenovaties. Naast de showroom waren er ook bezoeken mogelijk aan het atelier en magazijnruimte.