Succesvolle tests met reumamedicijn van Galapagos

galapagosHet Mechelse biotechnologiebedrijf Galapagos heeft woensdagavond aangekondigd dat de resultaten van tests met het nieuwe reumamedicijn filgotinib na zes maanden positief zijn, en zelfs nog beter dan na drie maanden.

“De verzamelde data na zes maanden bevestigen de efficiëntie die reeds werd opgemerkt na drie maanden. Het is ook belangrijk dat placebo-patiënten die overschakelden op filgotinib snel reageerden op het product”, zegt professor René Westhovens van de KU Leuven en hoofdonderzoeker van de Darwin 1-studie.

Na de positieve resultaten wordt de kans groter dat het Amerikaanse farmabedrijf Abbvie  verder meegaat in dit verhaal. Abbvie is al partner van Galapagos voor het onderzoek en betaalde daarvoor al 150 miljoen dollar. Nu is de kans reëel dat Abbvie in het najaar nog eens een aanzienlijk bedrag betaalt voor de licentie en de dure laatste klinische testfase voor zijn rekening neemt.

“Galapagos is extreem tevreden met de testresultaten”, zegt Dr. Piet Wigerinck, chief scientific officer van Galapagos. “We verwachten verdere resultaten binnen een paar weken en de beslissing van Abbvie over de licentie volgt daarna.”