Het team van RoboJob.

Het team van RoboJob.

Zusterbedrijven Aluro en RoboJob uit Heist-op-den-Berg lopen als een trein, en dat vertaalt zich in de nood aan extra medewerkers.

RoboJob, specialist in de automatisering van CNC-machines, sloot 2015 af met recordcijfers, en ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. “Maar een dergelijke groei moet ook kunnen worden opgevangen in onze organisatie”, aldus mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere. “Vorig jaar hebben we al 7 nieuwe collega’s mogen verwelkomen, en nu hebben we opnieuw 3 bijkomende vacatures opengesteld. Ondertussen zijn we een volwassen bedrijf geworden, waar we met een jong, dynamisch team hard timmeren aan nieuwe ontwikkelingen die het rendement, de flexibiliteit én de efficiëntie van onze klanten nog verder kunnen verhogen.”

“De focus ligt in ons bedrijf voornamelijk op R&D en Service. Daarom werven wij nu opnieuw 2 technische profielen aan die mee kunnen zorgen voor de inbedrijfsstelling van onze robotinstallaties en ons kunnen helpen ons service apparaat in West-Europa verder uit te bouwen. Een goed service apparaat is een absolute must voor onze klanten. Vaak krijgen wij door de nauwe samenwerking tussen de klant en onze servicemensen ideeën die wij succesvol trachten om te zetten in nieuwe innovaties. Hiervan getuigen onze laatste uitbreidingen, zoals de wenteleenheid, de assenoptie en de pallet-load en -unload functies.”

Door de grote orderintake zet RoboJob verder in op een stabiele en robuuste organisatie. “Hiervoor zoeken we een operationeel manager, die onze organisatie verder kan uitbouwen en klaarstomen voor een volgende groeifase.” Met de nieuwe vacatures onderstreept RoboJob de doelstellingen om ook de komende jaren verder te groeien. De nieuwe collega’s komen er terecht in een dynamisch, jong en gedreven team in de boeiende en innovatieve omgeving van een groeibedrijf.

Ook zusterbedrijf Aluro, specialist in assemblage van aluminium profielen met thermische onderbreking, doet het goed. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de Aluroller EVO, een unieke machine die correcte, stress-vrije geïsoleerde aluminium profielen kan aanleveren, steeds van de eerste keer recht. Die lancering begint vruchten af te werpen. “Maar de info-aanvragen, prijsaanvragen en bestellingen voor de Aluroller EVO komen nu wel héél vlotjes binnen”, aldus een erg tevreden R&D-verantwoordelijke Peter De Roovere. “In zulke mate zelfs, dat we een tandje moeten bijsteken. Nadat we het afgelopen jaar ook al nieuwe collega’s aantrokken in onze service-afdeling, willen we nu een bijkomende verkoper aanwerven. Aangezien deze nieuwe collega een erg technisch product aan de man zal moeten brengen, zoeken we iemand met een technische achtergrond: een International Sales Engineer. Deze nieuwe collega zal wereldwijd nieuwe klanten moeten aantrekken.”

De Aluroller EVO is de meest recente ontwikkeling van Aluro, maar ook de komende jaren staan er nieuwe ontwikkelingen en lanceringen op de planning.